VICTORIA SECRET

Kdysi dávno jsem měla tuhle značku nejenom spodního prádla poměrně vysoko postavenou, nemohla jsem se dočkat první návštěvy Spojených států a nákupu v jejich obchodě. Mluvím o době cca 8 let zpátky, kdy jejich e-shop neměl tak snadné doručování do Evropy a na většině evropských letišť ještě nebyly jejich butiky. Párkrát jsem na YouTube viděla záznam z jejich již kultovních přehlídek, takže jsem se nemohla dočkat, až budu mít možnost si nakoupit všechny ty krajkové skvosty. Vím, že nejsem jediná, která měla podobná (podle mě nereálná) očekávání. Budu ráda, když mi napíšete, jak jste to měli vy… Mám totiž trošku pocit, že speciálně my Češi a Slováci z nějakého nepochopitelného důvodu tenhle brand extrémně přeceňujeme.

Moje první návštěva Victoria Secret butiku byla obrovským zklamáním, což se tedy obvykle mimochodem stává i u jiných věcí v životě, když se člověk na něco strašně moc těší, co?. A v tomhle případě má nadměrná očekávání způsobila, že mě srážka s realitou opravdu hodně zklamala. Nelenila jsem a ještě během první návštěvy Spojených států jsem tehdy obešla i další pobočky VS v naivní víře, že budou mít lepší nabídku... což se bohužel nestalo… I když jsou obchody moc hezky zařízené, mně osobně nakupování v nich připomíná trošku hrabárnu. Hlavně jsem měla i při dalších návštěvách, nejenom té první, pocit, že překrásné kousky, které vidím na přehlídce a v reklamách na všech modelkách, v obchodě nikdy nenajdete. Tahle zkušenost způsobila, že jsem na značku Victoria Secret zanevřela kompletně, a dokonce jsem přestala sledovat i ty jejich překrásné přehlídky.

Protože někteří z klientů, které jsem potkávala, byli Američané, spousta z nich se mě ptala, jestli mám ráda Victoria Secret. I když můj názor na tuhle sanfranciskou značku byl poměrně jasný, nikdy jsem ho nešířila dál, ono je poměrně citlivé se občas o něčem negativně vyjádřit. Nikdy nevíte, jak velký vlastenec dotyčný člověk je, například speciálně Rakušané se za všechny své výrobky a produkty doslova bijí… Jeden z mých klientů měl VS rád, respektive se mu všechny ty šňůrky a rozkošně průsvitné materiály líbily na slečně, kterou potkával přede mnou. Protože už byl zvyklý nakupovat prádlo u Viktorky pro ni, chtěl v tomto zvyku pokračovat i se mnou. Vlastně se mě ani moc neptal, jednalo se spíš o oznamovací větu.Objednali jsme dvoje body, já jsem s nevelkými očekáváními tehdá čekala, co že tedy, na nás bude v doručeném balíčku na hotelu v Coloradu čekat. Nakonec jsem byla moc mile překvapena. Za prvé body skutečně vypadala jako na e-shopu a ani zdaleka nepřipomínala ty hadrovité nijaké kousky, které jsem viděla v obchodě. A hlavně velikosti mi perfektně padly. Rozhodně tím nechci říct, že se ze mě, ze dne na den stal milovník Victoria Secret, to určitě ne, ale čas od času tam ve slevách ráda nakoupím (většinou právě body nebo push up podprsenky). Na můj vkus a myslím, že mám v šuplíku poměrně velkou sbírku prádla od nejrůznějších výrobců, takže jsem schopná objektivní recenze, mi prádlo od Victoria Secret, především jejich v uvozovkách luxusnější řady, což je oficiální název z webu, přijde předražené vzhledem k použitému materiálu a zpracování. Za mě mají jejich kousky kvalitu lepších řetězců nebo sexshopu s tím rozdílem, že na sexshopech( kde mimochodem nakupuji moc ráda) pořídíte spoustu kousků, které mají perfektní prostřihy ve spodní dílech, což je velmi praktické a oceníte to oba.

Rozhodně se v případě prádla od Viktorky nedá mluvit o investici, jak já ráda a často o svých kraječkách mluvím. Nemůžete čekat, že vám kraječky vydrží několik let, byť je třeba vytáhnete jenom párkrát do postele. Používají jemný nekvalitní materiál, na kterém je každé, byť šetrné praní poznat… Taky se mi nelíbí, že v posledních kolekcích mají minimum podvazkových pásů, minimum punčoch. Na druhou stranu všechny kousky, které jsem si od nich kdy objednala, dorazily vždy v pořádku, a i velmi rychle, je extrémně snadné objednat do ČR, velmi často mají doručení nad 100 dolarů zdarma, takže určitě neříkám rezolutní ne. Ráda si tam různé teddies (jak nazývají body), občas i župánky nakoupím… Chce to vybírat, pak se tam dají najít kousky, které budou mít své opodstatněné místo v hříšném šuplíku : ). Mají i roztomilá pyžama,která spousta lidí na celém světě zbožňuje, ale vzhledem k tomu, že spím nahá nebo v košilkách, tak pro ně nemám využití…

Pár mých tipů

1.) Nakupuju vždy ve slevách a jedině online z amerického e-shopu, protože nabídka je nesrovnatelně lepší oproti obchodům (sortiment i velikosti).

2.) Doručení - pokud má někdo z vás cestu do Spojených států, tak třeba oceníte můj tip. Možná jste si všimli, že značka nabízí rozdílné modely pro americký trh a pak pro zbytek světa. Většina zboží je totožná, ale občas některé kousky (za mě to jsou ty nejvíc zajímavé, rafinovaně střižené) byly k dispozici pouze pro doručení v rámci USA. V dobách, kdy jsem cestovala velmi často, jsem si balíčky nechávala posílat na hotel, ve kterém jsem byla v Americe ubytovaná a dělám to tak doteď (3-4 dny před odletem objednám, pošlu na recepci hotelu email- je vyřešeno). Což je za mě nejlepší kombinace, vyhnete se přehrabování v obchodě, kde strávíte spoustu času (z mých zkušeností, hledáte velikosti sama, sales asistant moc aktivní nejsou) a váš partner musí čekat před kabinkou a nemůže se podívat, což platí i v Praze a přijde mi to teda dosti nevhodné, zvlášť když chcete pořídit něco společně, vybíráte si třeba dárek od partnera, tak by asi bylo fajn, aby vás v tom i viděl...

3.) Jestli máte dovolenou ve státech spojenou s výhodným nakupováním, tak asi budete mířit do outletů. Nebudu tu rozebírat kvalitu, nabídku zboží v jednotlivých obchodech atd, každopádně ve spoustě otletů najdete i značku Victoria Secret. Prádlo tu za mne hezké neseženete, ale kdo máte rád ty jejich kosmetické taštičky, basic tanga/kalhotky, doplňky nebo kosmetiku, tak možná stojí za to, vydržet ty davy lidí, ceny jsou tu opravdu velmi příznivé.

Victoria Secret v ČR (české ceny/nabízené zboží) za mě není žádná hitparáda. Neříkám, že nabídka je špatná, jen to není wau a neseženete vše, co vidíte na webu. Takže, nedostat od kamarádky voucher, jak jsem psala na IG, tak bych tam nešla a raději bych si pořídila něco online třeba od Obsessive nebo Passion lingerie.
.


SHOP MY LOOK