PUNČOCHY

Punčochy k podvazkovému pásu, ale i klasické samodržící punčošky, které drží díky silikonovému pásku v hladkém nebo krajkovém člemu, považuji za velmi důležitou součást šatníku (nemyslím tím jenom toho do postele a na erotické hrátky) a myslím, že každá žena by měla mít v prádelníku alespoň jedny. Miluju krásné prádlo, což už víte, a myslím, že taková ta správná tečka či třešinka na dortu, jak by se řeklo, je, když máte sladěný podvazkový pás s punčochami nebo nejlépe s celou sadou spodního prádla.

A na trhu je celá řada různých punčoch, ať už těch do podvazkového pásu nebo samodržících. V dnešním článku se s vámi podělím o svoje tipy na punčošky, které mi vyhovovaly, které si ráda pořizuju zas a znova, a budu ráda, když mi třeba dáte vědět, jestli máte oblíbeného ještě nějakého jiného výrobce, kterého jsem třeba ještě nevyzkoušela.

Moji nejmilejší sadu – černý krajkový podvazkový pás od značky Wolford, ke kterému patří tělové punčochy, které mají krajkový lem ve stejném designu ibarvě, jako je použit na podvazkáči – dobře znáte, mám ji na titulní stránce blogu. I když to rozhodně není ten nejdražší nebo nejzajímavější kousek, který v prádelníku mám, tak z nějakého důvodu je mému srdci nejbližší. Wolford nabízí především punčochové zboží, ale každý rok udělá i užší kolekci spodního prádla, která za mě obvykle moc zajímavá nebo nápaditá není, takže žádný kousek od nich nevlastním. Většina modelů splňuje moji nejoblíbenější kombinaci, což je tělová punčocha a širší krajkový lem v černé, červené nebo bílé barvě (barevné experimenty nebo neotřelé kombinace u této rakouské značky moc nehledejte). Pokud nechcete nakupovat online z oficiálního webu nebo třeba z About You (kde nabídka není nejširší), doporučuji zajít do OC Chodov, kde mají obchod nebo spojit návštěvu s výletem do Karlových Varů, kde mají obchod přímo na kolonádě

Podobně sladěné matchmatchi sady bohužel nenabízí mnoho značek. Obvykle mají vždy jeden až dva kusy v kolekci Lise Charmel.  Ale ať už máte sladěné punčohy s vysokým podvazkovým pásem anebo naopak s tím nižším, tak je to za mě dokonalost a úchvatná pastva pro oči. Většina modelů od francouzské značky Lise Charmel (o které jsem na blogu kdysi psala) má překrásné výšivky a úchvatné jemné detaily na každém kousku prádla a stejný vzor je pak použit i na lemu punčoch, pokud ho k dané kolekci nabízejí. Lise Charmel samozřejmě nepatří k nejlevnějším značkám – u prádla mi ještě ta cena přijde v pořádku odpovídající nabízené kvalitě, u punčoch už to nevnímám stejně, nedají se moc sehnat ve slevách nebo outletech, a pokud je zatrhnete třeba při prvním použití, tak to trošku zabolí.

Pokud se rozhodnete investovat do nějakého krásného prádla, ať už od Lise Charmel, Agent Provocateur či jiné dražší značky, která nabízí stejně ladící punčochy k dané kolekci, tak doporučuju koupit dvě sady. V případě, že jste nějakým podobným skvostem obdarované, tak běžte ihned dokoupit sadu punčoch, dokud je mají. Možná vám to přijde zbytečné, ale já jsem takhle přišla o krásně ladící sadu v rudé barvě, protože jsem si punčochy zatrhla asi po půl roce od zakoupení a bohužel to nebyla malá dírka, ale „voko jako prase“. Takže jsou nepoužitelné a další punčochy se mi nikde v Čechách ani zahraničí nepodařilo i přes velkou snahu zakoupit. Je to už víc jak dva roky, ale mrzí mě to doteď…

Mezi moje další velké oblíbence, které s radostí nosím, patří prádlo značky Agent Provocateur (celý článek věnovaný proslulé britské značce spodního prádla najdete na blogu pod tímto odkazem), kterou asi nemusím představovat, stejně jako jejich ikonické punčochy – především „retro“ variantu s charakteristickým švem a patou. AP za mě už dávno není to, co býval (každá kolekce mi upřímně přijde horší a horší), i když musím říct, že prádlo, které jsem dostala letos na Valentýna, mě moc mile překvapilo. Ale punčochy, které nazývají hold ups nebo stay ups, mají pořád překrásné. Krom toho, že podle mě u AP dříve mívali mnohem povedenější kolekce spodního prádla, tak mívali i limitky punčoch, to znamená právě ty ikonické švy a paty byly v různých barvách, které ladily k daným kolekcím prádla, což v aktuálních kolekcích také postrádám…

Punčocháče, ať už od AP nebo Lise Charmel, se pohybují v podobné cenové hladině, což je nějakých 40 až 50 €, jedná se většinou o punčochy na podvazkový pás (nemají silikonový lem a samy o sobě na noze nedrží, občas mají tendenci, pokud si pořídíte větší, po noze sklouzávat). Nevím, jestli jsem tak nešikovná nebo vášnivá, ale zatrhávám si punčochy celkem často, a proto raději nakupuji punčochy levnějších značek, kde mě jakákoliv případná nehoda či poničení nemrzí.

O značce Ann Summers jsem na blogu nedávno psala, část jejích punčoch kopíruje (ať nikoho neobviňuji, vlastně ani netuším jestli mají u AP na jejich ikonické punčochy patent :) nebo je takřka identická s modely, které nabízí u Agenta, s tím rozdílem, že jim chybí tmavá špička a materiál je o malinko tenčí, nicméně se prodávají okolo 14 €. Ann velmi často nabízí akci „kup si jedny punčochy a druhé budeš mít za půl“, tuto možnost nabízí snad vždy, když jste v kamenném obchodě, ale většinu času ji mají k dispozici i při online nákupech na internetu, takže pak punčošky vyjdou super výhodně. Pokud budete objednávat punčochy z jakkéhokoliv britského e-shopu, tak si dejte pozor jaký typ punčoch zvolíte. Samodržící punčochy, které mají silikonový lem a můžete je nosit bez uchycení na podvazkovém páse či korzetu nazývají Holds Up, pokud si objednáte Stocking tak obdržte punčochu, která je určená k připnutí, sama o sobě z nohy sjede. 

Preferuji krajkové lemy a moc se mi líbí, pokud je barva punčochy odlišná od barvy krajky v lemu, přijde mi to zajímavější i víc sexy. U ostatních značek, je to kolekce od kolekce, ale moc hezké punčochy jsem zakoupila v Palmers (aktuálně mají v nabídce krásné tělové punčochy s tmavomodrou krajkou), velmi kvalitní kousky nabízí Oroblú (prodává Le Chaton).

Úžasné kousky, u kterých vás díky příznivé ceně nebude mrzet, že nepřežijí první žhavou noc nebo zatrhnutí o hranu postele nabízejí i na stránkách sexshopů. Moji aktuální favorité jsou červené opět velmi podobné AP a klasické samodržící tmavé s moc hezky barevně řešným lemem. Na stránkách sexshopů samozřejně naleznete krom klasických modelů i různé peprnější varianty, které se sice nehodí pro nošení na veřejnosti, ale dají se využít při privátních hrátkách, k erotickým kostýmům atd...

I když by mi velikostně stačilo S/M, tak si u samodržících punčoch se silikonovým lemem kupuji vždy o velikost větší, nesnáším, když se mi to zařezává a přeštípává to nohu jako buřtík. Kdo cvičíte, ať už posilujete nebo běháte, tak víte, že po výkonu jsou svaly nateklé (druhý den to splaskne), pokud cvičíte obden, tak máte neustále lehce napuchlé nohy, takže je lepší při výběru velikosti punčoch zohlednit. 

Oblíbila jsem si samodržící punčochy z Marks and Spencer, samotnou mě to překvapilo, ale prodávají tam variantu, že máte tělovou punčochu a krajkový lem ve smetanové barvě, není to teda čistá bílá (studený odstín). Ale protože to není taková ta jasná bílá, ale naopak je to teplý odstín, tak to vypadá na těle mnohem lépe a k jakémukoliv smetanovému prádlu to je naprostá pecka, ukazovala jsem je včera na IG. Mají v nabídce kromě klasických celočerných i tmavomodré samodržící punčochy, takže pokud někdo shání levnější variantu k prádlu v této barvě, tak určitě zajděte juknout.

Já si vybírám punčochy podle vzhledu a barvy, aby mi to ladilo k ostatnímu prádlu, a až druhotným faktorem je pro mě, jestli jsou samodržící nebo k připevnění na podvazkový pás. Ano, i když se to asi nemá, tak já si klidně do podvazkáče připnu samodržící punčochu, sice to zapínání je maličko náročnější, ale když to splňuje moje požadavky na vzhled, jsem spokojená. I když se fotím v krásném prádle ráda, tak nechci zaplnit článek fotkami nohou a rozkroku, když nevyfotím detail - tak zase ty punčochy nemusím ukazovat, že :-) . Mám v plánu natočit video, ukázat v něm pro inspiraci všechny mé punčochové favority.

Womanizer Pro

 

 


SHOP MY LOOK