NÁKUPY V TOSKÁNSKU

Předpokládala jsem, že po dovolené v Toskánsku bude naplněný spíš náš vinný sklep, než že si rozšířím svoji sbírku spodního prádla. Musím říct, že Florencie i přilehlé okolí mě velmi mile překvapily, protože je zde spousta skvělých možností nákupů, a to nejenom spodního prádla, na které se dnes zaměřím.

Butik La Perla už v Praze dlouhou dobu nemáme. Jediná pobočka tohoto výrobce exkluzivního spodního prádla se v naší metropoli stejně moc dlouho neohřála. Tuším, že byla otevřená dva roky. Nabídka zboží zde byla (alespoň podle mě) spíše průměrná a v kombinaci s vlažně obsluhujícím personálem se asi nejedná o místo, které bude někdo tak zásadně postrádat!

Ve Florencii už jsem párkrát byla, ale do butiku této italské značky jsem doposud nezavítala. Jsem ráda, že tentokrát nám čas na nakupování vyšel, i když byl limitovaný potřebami našeho miminka, takže to byl takový rychlonákup, ale i tak stál za to! Pokud budete mít cestu kolem, tak rozhodně doporučuju tento butik mezi návštěvami vinic nevynechat. Doslova dvoupatrová výkladní skříň spodního prádla stojí podle mě rozhodně za návštěvu, i když si zrovna nic koupit nepotřebujete. Jako inspirace či motivace pro další doplnění šatníku s prádlem poslouží dokonale.

Nepatřím mezi velké fanoušky jiné, možná ještě známější italské značky Intimissimi, i když samozřejmě od ní také pár kousků doma mám. Poslední kolekce mi přijdou míň a míň zajímavé. Ale pár zajímavých kousků se u nich vždy najde.V Itálii seženete stejný sortiment jako v obchodech všude jinde. Pokud si chcete pořídit kousek ze starší kolekce, který už nemůžete nikde sehnat, nebo preferujete výhodné nákupy, značky Intimissimi a Calzedonia jsou zastoupené i ve dvou outletech, které při projíždění mezi vinicemi možná budete míjet. Jak v outletech, tak v každém větším městě je zastoupen výrobce spodního prádla, korzetů i plavek, kterého mám velmi ráda a v České republice se dá zatím sehnat pouze na dvou místech (Praha – OC Chodov, Brno – centrum).

Yamamay, stejně jako Change lingerie, o kterém jsem vám tu už kdysi psala, mám moc ráda na běžné každodenní nošení. Spousta kousků je z kategorie „nepřekvapí/neurazí“, ale občas mají v kolekcích rajcovní body nebo perfektní župánky, to samozřejmě záleží kolekce od kolekce. Několik mých nejoblíbenějších kousků pochází právě od Yamamay a pokaždé, když je vytáhnu na focení, tak vás zaujmou a chodí mi pak dotazy, odkud to mám.


SHOP MY LOOK