HUNKEMÖLLER

Dnešní článek bude opět zaměřený na svůdné prádlo, protože krásného prádla není nikdy dost.  V úvodu se vám musím přiznat k jedné věci, kterou jsem už kdysi na blogu zmiňovala. Jsem svým způsobem velmi konzervativní, byť to možná nevypadá, a speciálně v případě volby hotelů či nákupu prádla a oblečení raději sáhnu po osvědčené klasice, kterou mám xkrát vyzkoušenou, než abych zabrousila do nových dosud nepoznaných vod. Tahle moje vlastnost, jinými slovy pohodlnost opouštět vybudovanou komfortní zónu, mě pěkně štve, cíleně se na ní snažím pracovat. Což znamená vyhledávat nová místa, restaurace, obchody i příležitosti.

Značku Hunkemöller jsem znala hodně z doslechu, věděla jsem, že se jedná o spodní prádlo. Ale tím veškeré mé povědomí končilo. Neznala jsem jejich styl, kolekce ani v jaké cenové relaci se pohybují (samozřejmě jsem tušila, že nepatří mezi top značky :). Během  víkendového výletu v Amsterdamu jsem měla možnost navštívit jejich prodejnu, narazili jsme na ni naprostou náhodou, při procházce centrem. A protože já nejsem schopná okolo žádného obchodu s krásným prádlem projít bez povšimnutí, samozřejmě jsem nahlédla a asi vás nepřekvapí, že jsem neodešla s prázdnou :-)


Hunkemöller je holandská značka, která má dlouholetou tradici, byla založena v roce 1886 v Amsterdamu, v té době se specializovala především na korzety. Dnes je jejich nabídka mnohem širší, zahrnuje krom prádla, nočního prádla na spaní i plavky a oblečení na sport. Mě zaujalo pochopitelně prádlo. Samozřejmě jako u každé značky najdete v jejich sortimentu běžné kousky, které, jak se říká, neohromí ani nepřekvapí. Co mě moc zaujalo, jsou jejich body, tím teď nemyslím ty na běžné nošení, díky kterým je nám v zimních měsících aspoň o trošku tepleji. Ale ta svůdná krajková, se spoustou průstřihů a šňůrek, za mě naprostá pecka. Musím říct, že nadšená jsem nebyla pouze já, ale i můj partner. Myslím, že sám bude velmi rád iniciovat další nákup u téhle značky.


Krom body mají i krásné podprsenky s různými zajímavými detaily a hlavně úchvatné župánky, které jste mohli vidět na mém Instagramu. Krajkové kimono jsem nejdříve pořídila v červené barvě, pak jsem neodolala černému župánku a nakonec světle růžovému, který jsem si objednala i s prádlem ze stejné kolekce, takže vše krásně ladí. Prádlo mám doma necelý rok, vzhledem k velikosti mého krajkového šatníku si užilo pouze pár minut slávy v posteli, takže nedokážu objektivně zhodnotit, jak se materiál po více vypráních zachová. Ale určitě dám časem vědět.
Cenově je Hunkemöller srovnatelný třeba s Etamem, což je velmi příjemné. U nás bohužel obchody nemají, takže pokud se nechystáte do Německa, Holandska či do jiných zemí, kde tyhle krásné kousky prodávají, doporučuji juknout na e-shop, který nabízí doručení do ČR.  Je mi jasné, že už spousta z Vás mám plné zuby všech About You haulů, kterých je plný Instagram, ale 25 % nebo 20% dolů na prádlo není špatné, obvykle to pak vyjde cenově lépe než na oficiálním webu značky. Právě tam nebo na Zalando, můžete sehnat některé kolekce této značky.


V rámci psaní dnešního článku jsem se, přiznám, obracela na svého věrného kamaráda Googla, protože o značce Hunkemöller jsem toho skutečně moc nevěděla, takže jsem se ráda přiučila na Wikipedii. Tam jsem se mimo jiné dozvěděla, že Hunkemöller vyhrál v průběhu let nejrůznější ceny v kategorii nejlepšího prodejce spodního prádla v Německu. Věděli jste to? Znáte tuhle značku?

Doufám, že jsem nebyla jediná, jak se říká, sto let za opicema.... Budu moc ráda, když mi do zpráv napíšete na oplátku své oblíbené výrobce spodního prádla.


SHOP MY LOOK