HOTEL REPUBLIKA & SUITES

Kdo si počká, ten se dočká. Tohle pořekadlo asi nejlépe vystihuje dnešní článek. Hotel & Suites La Republika jsme měli vyhlédnutý už poměrně dlouhou dobu. Nicméně vzhledem k tomu, že aktuálně jsou naše časové sloty lehce omezené, tak kdykoliv jsme do něj chtěli zavítat, wellness a spa byly ve večerních hodinách obsazené. A protože, jak víte, my si na privátní wellness a spa, kde si můžeme nerušeně užívat nejen ve vířivce a pak si třeba dopřát saunu, opravdu potrpíme, vždycky jsme dali přednost jinému místu. Nakonec se nám ale poštěstilo a v hotelu bylo volno. Dokonce jsme měli možnost si zabookovat i největší apartmán, který nabízí dvě ložnice, čehož jsme s radostí využili a v první ložnici ubytovali našeho sviště a hlídání. Konkrétně v hotelu La Republika Hotel & Suites mají dvě velká apartmá v tom nejvyšším patře, která jsou vlastně ve formě mezonetu, což mi trochu připomnělo můj druhý byt, ve kterém jsem v Praze bydlela. Nahoře vám zůstane krásný obývací pokoj s terasou, kterou můžete nerušeně využívat pro všechny vaše hrátky a touhy. Pokud máte rádi, třeba nějaké akce ve více páreh, tak je skvělé, že tyhle dva pokoje jdou perfektně propojit...

Připadá mi, že hotelové pokoje, volný čas a dovolené ve většině lidí probouzí takovou touhu si víc užívat nebo chuť prožívat věci, na které v tom koloběhu běžných dní není čas. Zároveň mi přijde, že pokud jste ubytováni v opravdu menším prostoru, veškerou fantazii tou stísněností zabijete. Takže pokud je ta možnost, za mě vždycky volíme větší pokoje, abychom měli tu možnost užívat si v jakémkoliv koutu, v jakém se nám zachce, a to doslova. 

Každopádně zpátky k recenzi hotelu a pokoje. Jak už jsem zmiňovala v úvodu článku, pokud vás hotel zaujal, máte rádi styl art deco, který je zde dotažen k naprosté dokonalosti, tak návštěvu určitě doporučuji. Nicméně je lepší si zarezervovat jak větší pokoj, tak především návštěvu spa předem. Může se vám totiž stát, že sice budete mít krásný pokoj, ale spa už bude obsazené, což byl přesně ten důvod, proč jsme návštěvu tolikrát odkládali. Místní spa je totiž limitované otevírací dobou. Mezi jednotlivými hosty mají pochopitelně dobu, kdy prostory čistí a dezinfikují, což samozřejmě chápu a oceňuji, ale na druhou stranu to znamená, že nemáte moc možností, kdy se do vířivky dostat, pokud se chystáte k podvečerní a večerní návštěvě. 

Co se týká samotného spa – pro lepší představu určitě doporučuju podívat se na můj instagramový profil, kde uvidíte video z celého prostoru, který je k poměru k většině spa větší. Odpočívat nebo užívat si tu můžete na pohodlné lenošce, kterou můžete vidět na fotkách. Celý prostor spa je rozvržen na dvě části. V levé máte saunu a odpočívárnu a v pravé zase vířivou vanu a již zmiňované lůžko, na které si můžete dopřát všeho, co se vám líbí, nebo si naopak odpočinout. Určitě perfektní na celém prostoru je čistota a osvětlení, které je přesně tak akorát. Přiznám se, že jediný problém, který jsme měli, byl s vanou, která (jak můžete vidět na fotkách) není klasická vířivka, na kterou jsme zvyklí. Já patřím konkrétně mezi milovníky nerezových van, které mi připadají nejhygieničtější a nejpohodlnější. Vzhledem k tomu, že se jedná o hotel, který je celý laděn ve stylu první republiky, najdete zde vířivku ve formě dřevěné kádě. Ta mě moc nezaujala, abych byla upřímná, nicméně zážitek z návštěvy spa nám to nezkazilo. Sauna, která se nachází v druhé části privátního spa, je už klasická, moderní a velmi příjemná.

Pro prohýřené noci určitě nejvíce oceníte pořádnou snídani. Já vzhledem k tomu, že jsem snídaňový a obědový typ a večeře, i když se mi daří, se snažím spíše vynechávat, oceňuji vydatné a dobré snídaně. A tady jsem si nejenom na vajíčkách neskutečně pochutnala, která nám donesli na pokoj neskutečně pochutnala.

Pokud nepatříte mezi milovníky miniaturních hotelových koupelen, tak určitě velký palec nahoru si zaslouží architekt za vymyšlení koupelny. Já zbožňuji vany, které jsou umístěné v prostoru, a celkově se mi líbí, když je koupelnám dán patřičný prostor. To ve spoustě ubytování bohužel nenajdete. A tohle místo je však skvělou výjimkou, protože na rozměrech koupelny opravdu nešetřili. Pokud si rádi užíváte veškeré kinky aktivity, jako třeba piss nebo i jiné, ke kterým se rozlehlá koupelna bezpochyby hodí, v tomto prostoru ji určitě oceníte.

 

 


SHOP MY LOOK