DEZINFEKCE POMŮCEK

Nechci se nikoho dotknout, ale mám tak trošku pocit, jako když někteří lidé díky současné situaci objevili mytí rukou a existenci veškerých antibakteriálních prostředků, a to už vůbec nemluvím o latexových/gumových rukavicích na jedno použití. Samozřejmě je pochopitelné, že se ten masivní mediální nátlak, kterému jsme v posledních týdnech čelili, musel projevit. Nejsem si úplně jistá, jak moc teda ty antibakteriální gely či mýdla fungují na viry, tam záleží na složení přípravku, což spousta lidí neřeší. Ale myslím, že je fajn, že většina společnosti tyto přípravky objevila, zakoupila, možná je zařadí i do běžného a pravidelného používání (když už je mají doma :).
Dnešní článek nebude až tak sexy ani moc vzrušující, ale spíš praktický, ale díky těmhle praktickým věcem si o to víc můžeme užívat všechny erotické hrátky. Přijde mi, že dezinfekce erotických pomůcek je poměrně opomíjené téma, proto se na něj v dnešním článku zaměřím.

Kdykoliv jsem byla v sexshopu v zahraničí a nakupovali jsme nějakou erotickou hračku, tak mi byl na pokladně nabídnut nějaký čisticí nebo dezinfekční prostředek, ať už v podobě sprejů nebo např. vlhčených kapesníků, a i když jsem jakoukoliv pomůcku dostala jako dárek, tak vždycky k ní bylo nějaké čistidlo přibalené, takže mi bylo jasné, že to bylo dotyčnému pánovi v obchodě při nákupu nabídnuto. Malý sáček s dezinfekcí bývá někdy i součástí balení, např. u hraček od značky Lelo, než si pořídíte čistidlo dle svých požadavků v plné velikosti. Proto jsem byla velmi překvapená, když jsem byla v Praze s kamarádkou nakupovat v sexshopu docela známé sítě a nejenže prodejní servis byl nulový a cena daného výrobku byla oproti internetovým značně přemrštěná, ale to je tak – když sháníte dárek, který ten den potřebujete. Myslím, že dlouhou dobu se do kamenného sexshopu nevydám a budu spokojeně objednávat online. Obsluhující slečna nejenom že vypadala, že ji naše přítomnost v obchodě netěší, ale ani nám za celou dobu nenabídla žádné čistidlo, dezinfekci, zkrátka žádná zmínka o údržbě a péči o danou pomůcku. Říká se tomu doplňkový prodej, který v některých obchodech může mít až lehce otravnou formu, ale myslím, že konkrétně v těchhle případech je to docela na místě, protože když si hračku koupíte, tak si ji s největší pravděpodobností chcete co nejdřív užít. Navíc, když si třeba kupujete první hračku v životě, tak vás to nemusí hned napadnout... Když nám nikdo nic nenabídnul, tak já jsem se zeptala, slečna se zatvářila dost překvapeně a pak odněkud vylovila sprej, jehož cenu jsem naprosto nechápala.
Proč o tom píšu? Mám pocit, že pořizovat si hračky na zpestření, zlepšení, ozvláštnění milostného života  či prožití nových dosud nepoznaných vyvrcholení je dnes naprosto běžné, ale o tom, že bychom o ně měli kvůli sobě a svému zdraví pečovat, se už moc nemluví. Přijde mi, že na Západě jsou pořád v některých věcech o krok před námi. Potěšilo mě, že právě v adventním kalendáři, který jsem si objednala z Německa a taky jsem vám už o něm tady na blogu psala, byla jedním z dárků dezinfekce na erotické hračky, kterých bylo v kalendáři několik, což mi přišlo naprosto super. Navíc to bylo ještě takové menší balení, takže úplně ideální na cestování.

Červená mučírna - Růžový slon


Osobně mi přijde omývání veškerých pomůcek běžným mýdlem nedostatečné. Pokud nemáte po ruce čistidlo/dezinfekční sprej, tak je určitě důležité omýt hračky nějakým antibakteriálním mýdlem. Já jsem na hygienu, čistotu a očistu těla poměrně dost zaměřená. Ručníky peru skoro po každém použití na tu nejvyšší teplotu a ložní prádlo také, to navíc ještě žehlím, protože občas usnu nahá a v posteli leckdy skončí různé tělesné tekutiny (sperma, poševní sekret, sliny, pot) tak převlékám minimálně jednou týdně. Zkrátka se snažím eliminovat veškeré případné problémy, když na hračkách zaschne cokoliv z již zmiňovaného, tak se na nich začnou množit různé mikroorganismy. Jsem přesvědčená, že právě díky tomu, a to i přesto, že jsem vedla hodně nezávazný, nespoutaný a divoký sexuální život, jsem nikdy neměla žádné zásadní, ale ani menší gynekologické problémy. Všechny hračky mám vybalené, občas to ukazuji ve stories, přijde mi to praktické. Není nic horšího, než když je chuť, muset začít složitě někam sahat, vybalovat atd. Omyté a nabité je mám připravené vždy k akci, uložené v čistém prostředí. Pokud vytahuju pomůcku, kterou jsem dlouho nepoužívala - před použitím ji přestříkám sprejem. Když je chuť silnější a nechce se nám čekat, tak to otřu navlhčeným ubrouskem (pozor nedá se to použít na všechny hračky, záleží na materiálu). Tím eliminuju výskyt zárodků bakterií či plísní, prostě všech těchhle věcí, co nechcete, a už vůbec je nechcete mít uvnitř svého těla.

Asi záleží na každém, jaká značka či typ mu vyhovuje, za mě super poměr cena výkon je tenhle. Vesměs všechna čistidla fungují podobně, některá se musí opláchnout, jiná stačí otřít. Pokud budete kupovat čistidlo poprvé nebo k nové hračce, tak jukněte do příbalového letáku, na jaký typ hraček, myšleno materiál, je daný sprej vhodný. Jinak budete pečovat o hračku, ze skla - kterou můžete i vyvařit, jinak budete přistupovat k plastovému či silikonovému vibrátoru. Některé značky, jako Fun FactoryWe- Vibe či Lelo vyrábí čistidla určená specielně na jejich hračky. Pokud We - wibe patří k oblíbencům vaší ložnice, tak určitě sprej na jeho očistu doporučuji zakoupit. Správnou údržbou myslíte nejenom na své zdraví, ale dosáhnete i delší životnosti své oblíbené hračky. Jestli naopak patříte mezi fanoušky švédské značky Lelo, tak by jejich čistič neměl chybět ve Vaší domácnosti.


Kromě zmiňovaného dezinfikování a čištění hraček, kterými uspokojujete nejrůznější údy svého těla, považuju za důležité používat antibakteriální a intimní mýdla. Speciálně pokud máte rádi prstění či fisting. Tak by antibakteriálním mýdlo a rukavice na jedno použití měly mít své stálé místo vedle všech erotických pomůcek či hraček. Když se chystáte na nějakou swingers párty, trojku, čtyřku, zkrátka jakoukoliv akci, kde bude spousta
tělních tekutin, ale i bakterií, tak je fajn si pořídit třeba nějaký 2v1 přípravek, který můžete použít jak na hračky, tak na kůži. Jemné něžné otření může předejít spoustě nepříjemností, které by omezily vaše hrátky na několik dnů či týdnů – a to přeci nikdo nechce. Pokud víte, že budete v prostředí - kde nebudou k dispozici ručníky, nebo si nejste 100% jisti jejich čistotou, tak jsou perfektní tihle minipomocníci.  V dobách, kdy jsem často cestovala, se jednalo o nedílnou součást mojí tašky na palubu letadla. Stačí je zalít vodou nebo postříkat sprejem určeným k dezinfekci a rázem máte z kolečka o velikosti pětikoruny, perfektní miniručník.

Dalším mým tipem, který vám pomůže minimalizovat výskyt všech neplech i nečistot nejenom v posteli je latexové prostěradlo. Někdy bývá součástí sad na nuru hrátky, ale za mě má mnohem širší využití, než pouze na tyto masáže, které pocházejí z Japonska. Při výstřiku nejrůznějších tělesných sekretů, klasických olejových masážích, či nějakých více "kinky" praktikách, se nemusíte bát o znečištění matrace či pohovky a můžete si nerušeně užívat.

https://e-kondomy.cz/joydivision-sexmax-wetgames-prosteradlo-cerne

Možná to vnímám, dáno všemi zážitky a zkušenostmi, až moc striktně. Ale čím náruživější jste, tím více by jste měli dbát na čistotu svého těla, prostředí ve kterém si užíváte, ale i na očistu hraček, které do svých hrátek zahrnujete. Jsou případy, kde platí, že čím více tím lépe ( jako např. u počtu kusů spodního prádla :-) což je myšleno jako vtip, ale u hygieny těla i čištění všech pomůcek to prostě platí.

Lucka  ♥

 

 

 


SHOP MY LOOK