CO SE DÁ AKTUÁLNĚ DĚLAT ...

Aktuální situace má nepříznivý dopad na spoustu z nás. Slečnám, které touží po nezávazném seznamování s cizinci jako já kdysi, určitě nezávidím. Hotely jsou buď zavřené nebo prázdné, létá mnohem méně spojů než dříve, pánové místo služebních cest sedí před monitory počítačů u nejrůznějších online meetingů. Svět, jak jsme ho znali, se na jaře de facto zastavil. Než se stačil znovu rozjet, tak přišla druhá vlna, která cestování opět výrazně utlumila.

Co bych dělala v současné situaci? Podobné dotazy mi chodily už na jaře, při první vlně. I když otevřeně píšu o všech svých zážitcích z dob, kdy jsem fungovala jako společnice, tak se mi podobné téma moc rozebírat nechtělo. Něco jiného je psát o tom, co bylo, co jsem zažila, a jiná věc je mudrovat, co bych dělala, kdyby koronavirus přišel třeba před pěti lety. Myslím si, že bych reagovala a fungovala následovně. Ale opakuji – nejsem v té situaci, takže tu nechci „chytračit“. Podělím se tu s vámi o svůj pohled, protože vás zajímá. Jinak bych to nikomu necpala... :) 

FINANCE

Určitě bych finančně nestrádala. Odkládat si na „horší časy“, jak říkaly naše babičky, považuji za velmi důležité, bez ohledu na to, co konkrétně děláte. Chápu, že někoho, kdo hýřil nebo ho současná situace zastihla v tu nejméně vhodnou dobu, může výpadek příjmů zaskočit. Vyzkoušela jsem si brigádu například v obchodě s elektronikou, takže pokud bych byla ve finanční nouzi, tak bych se porozhlédla po jiném zdroji příjmů. I když situace na trhu práce není ideální, věřím, že brigáda se sehnat dá, ať už se bude jednat o práci z domova na počítači, překlady nebo třeba hlídání dětí, venčení pejsků, žehlení pro někoho aj. Nevěřím žádné slečně, která tvrdí, že se nedá dělat nic jiného. Dá. Ale chápu, že se jí třeba nechce :).

Předpokládám, že bych nebyla nucená si hledat brigádu. Věřím, že pokud nejste v této oblasti nováčci, tak máte kontakty na spoustu schopných a úspěšných mužů. Myslím si, že někteří z nich by mi třeba v takovéto situaci místo krajkového či vibrujícího dárku poslali kapesné, abych nestrádala.

PŘÍPRAVA

Není to napořád. V horizontu týdnů, měsíců se zase vrátíme k tomu, co máme rádi. Zase budeme cestovat a užívat si života. Využila bych proto neplánované volno nejen k odpočinku, ale i k práci na sobě a plánování (což dělám i teď, akorát mám jiné položky na To Do lístku).

Věřím, že bych s chutí proležela několik večerů u knížek nebo pročítáním nejrůznějších blogů a recenzí, na což obvykle není moc času. Přijde mi, že v dnešní přeinfluencerské době je čím dál těžší najít věrohodné a objektivní hodnocení, ať už se jedná o plastické zákroky, kosmetiku nebo cokoliv jiného.

Protože jsem po celou dobu mého nezávazného života studovala, tak dost času by mi určitě zaplnily online přednášky. Snažila bych se ukrojit ze studijních povinností co největší díl, abych měla, až vše uklidní více času cestovat.  Ale i pokud bych neměla tolik studijních povinností, určitě bych se snažila dozvědět něco nového, co mi bude v budoucnu prospěšné.

Nevím, jak na to nahlíží aktuální vládní opatření, ale jak se znám, určitě bych se nechala nafotit, abych pak mohla nové neokoukané fotografie používat. Našla bych si fotografie či pózy, které se mi líbí (ať žije Pinterest!). Prohlédla bych si weby a galerie fotografů, vybrala si toho, jehož styl fotek mi nejvíc sedí, a domluvila bych si termín focení.

Většina mých snah o detox či pročistění narážela v minulosti na cestování. Samozřejmě by to šlo, ale nechtělo se mi srkat vody s citronem, javorovým sirupem a kajanským pepřem v hotelovém lobby baru.

Domácí bělení chrupu mi vyhovuje více než jednorázové v ordinaci. Sadu na domácí bělení mám zakoupenou od zubaře, postupné zesvětlování mi vyhovuje víc. Mám pak pocit, že výsledný odstín déle vydrží. Jednak kvůli uchování ampulí v lednici, ale i kvůli spánku v chráničích se zesvětlujícím gelem jsem vždy řešila, kdy bělit, aby mi do toho neskočil meeting nebo schůzka, na které bych musela oželet kávu, čaj i červené víno, zkrátka vše, co barví.

Tím, že jsem velký plánovač a z části i snílek, bych si sepsala vše, po čem toužím, co mě zajímá – takový velký moodboard. Pak bych si postupně sepsala, co musím pro jednotlivé cíle udělat.

OBLEČENÍ

Vytřídila bych si šatník, sestavila bych si různě ladící sety šatů, doplňků a bot, abych pak na třídenní dovolenou zbytečně nevezla desatery boty, ale měla pěkně připravenou, nazkoušenou a sladěnou sadu k sobě ladících outfitů. Což jsem nedávno udělala, navíc jsem si pořídila mega praktický organizér do všech otevřených kabelek.

Stejně jako na jaře mám pocit, že i teď se e-shopy doslova předhánějí s nejrůznějšími nabídkami. Některé z nich jsou opravdu výhodné, takže bych určitě volný čas věnovala průzkumu trhu a doplnila šatník o nadčasové kousky.

Pokud toužíte po kabelce nebo doplňku z kategorie High End, nechcete obvykle čekat, až vám ji někdo koupí, a zároveň si ji samy nechcete kupovat za plnou cenu. Dá se předpokládat, že luxusní bazary budou nabízet spoustu kousků, kterých se jejich majitelé budou zbavovat z důvodu finanční tísně. Nákup značkových kousků z druhé ruky vyzkoušený nemám, ale považuji ho za velmi chytrý tah pro vaši peněženku.

Když už jsme u toho prodeje a nákupu. Myslím, že je dobrá doba na nákup, ale pokud chcete poslat nějaký kousek z vaší skříně dál, asi bych vyčkala. Myslím, že právě kvůli zvýšené nabídce půjdou ceny lehce dolů.

KONTAKTY

V každodenním běhu všech povinností občas něco přehlédneme, někdy se i něčemu cíleně nechceme věnovat. Pamatuji si, že občas se mi nechtělo odepisovat klientům, u kterých jsem neviděla potenciál brzkého setkání. Možná jsem se tím připravila o spoustu zajímavých nabídek. Každý působíme v písemné komunikaci jinak, navíc máme i jiné zvyky, jak píšeme, jak oslovujeme atd. Kdo může po e-mailu působit skvěle, může být v reálu průměrný a někdy je to zase naopak. Takže pokud by mě zasáhla aktuální pandemie či jiná podobná událost, která by se projevila nemožností cestovat i omezením setkání v době, kdy jsem chtěla potkávat zajímavé muže z nejrůznějších koutů světa, určitě bych věnovala čas a prošla si veškeré komunikační kanály, bez ohledu na to, jestli se jedná o profil na nějaké seznamce, e-mail nebo zprávy v telefonu.

Určitě bych nepsala jenom opomenutým kontaktům, ale pozdravila bych i klienty stálé či ty, které jsem v minulosti potkala. Více jsem o tom psala v knížce. Myslím si, že jednou za čas se připomenout není na škodu.

Vím, že současná situace může být pro spoustu slečen náročná, jak psychicky tak třeba i finančně. Snadno se říká buďte pozitivní (v mysli) a zároveň negativní. Každá těžká situace dává prostor a příležitost lidem, kteří nejednají fér a nejsou seriźní. Buďte proto obezřetné, jestli vám například nafocení či natočení lechtivých materiálů stojí za možné potíže v budoucnu. To samé platí o hledání přivýdělku v nejrůznějších podnicích, privátech, masážních salonech.

Věřím, že snad bude brzo dobře, opatrujte se v této nelehké době ♥

 

Lucka  

 

 


SHOP MY LOOK